Der er både sej og stenbiderrogn i salaten her, der får farve, smag og sprødhed fra de grillede grønne asparges.
Ingredienser
4 personer
2 dl vand
500 g lyssejfilet uden skind
¾ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Purløgsdressing
2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
1 dl fintklippet purløg
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Grillede grønne asparges
750 g grønne asparges
2 tsk rapsolie
1 tsk havsalt
½ avocado i små tern (ca. 100 g)
1 spsk friskpresset limesaft
50 g rensede babyspinatblade
75 g saltet, renset stenbiderrogn, lakserogn eller ørredrogn
1 limefrugt i både
Tilbehør
4 tykke skiver grillet speltbrød (ca. 300 g)
Instruktion
Bring vandet i kog i en gryde. Del sejfileten i 4-5 stykker og læg dem ned i vandet. Drys med salt og peber og damp fisken ved svag varme i 5-10 min., afhængig af tykkelsen. Tag fisken op og del den i flager.
Purløgsdressing
Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Grillede grønne asparges
Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Knæk enderne af de grønne asparges. Skyl og tør dem godt. Vend aspargesene med olie og grill dem i ca. 3 min. Drys med salt. Vend avocadoternene i limesaft. Fordel en bund af spinatblade på et fad. Læg de grillede asparges og fisken lagvis herpå. Fordel avocadotern og stenbiderrogn på toppen og server med purløgsdressing, limebåde og grillet brød. Karolines Køkken/Arla