Hvide asparges er virkelig en skøn råvare, som skal nydes, når det er sæson. Denne opskrift på hvide asparges i krydret lage giver en sprød konsistens og lidt spicy smag til den hvide asparges. Og sammen med den blide rygeostcreme og dejligt brød giver det en skøn forret, som ovenikøbet kan forberedes dagen før. Nyd sommeren og de hvide asparges, så længe det er muligt.
Ingredienser
4 personer
16 hvide asparges
½ liter vand
½ tsk groft salt
Krydret lage
¼ liter aspargesvand
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk rapsolie
1 tsk cayennepeber
½ spsk sukker
½ tsk groft salt
Rygeostcreme
75 g rygeost 10% uden kommen
1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
½ tsk groft salt
½ dl fintklippet purløg
Flagesalt
Tilbehør
240 g landbrød
Instruktion
Hvide asparges
Skræl aspargesene, skær enderne af og kog dem møre, men ikke bløde i vand tilsat salt. Regn med 5-6 min.
Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet.
Afkøl aspargesene i koldt vand.
Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid tildækket og i køleskab.
Rygeostcreme
Rør rygeosten glat.
Vend cremefraiche og salt i - og smag til.
Servering af hvide asparges
Lad aspargesene dryppe af og læg dem på et fad og kom noget af rygeostcremen på toppen.
Drys med purløg og flagesalt og server med brød og resten af cremen. Karolines Køkken/Arla