Kartoffelsalat med asparges og rygeost er en dejlig let forårs- og sommerret. Nyd de friske hvide asparges og de lyse aftener, mens de er her, for begge dele er noget der er sæson på. Kartoffelsalat med asparges og rygeost er nærmest essencen af dansk forsommer med nogle af de fineste råvarer: nye kartofler, hvide asparges og rygeost. Rygeosten er en særlig dansk specialitet. Eller måske skulle vi sige en fynsk specialitet, fra Danmarks have (som Fyn bliver kaldt pga. sin frodighed.)
Ingredienser
4 personer
Rygeostdressing
1½ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
100 g rygeost 10%
½ bundt finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
100 g syltede agurker i små tern
¼ tsk groft salt
Kartoffelsalat med asparges
800 g skrubbede små kartofler - evt. nye
1 liter vand
1 tsk groft salt
400 g skrællede hvide asparges i korte stykker
4 smilende æg i halve
50 g ærteskud eller andre spirer
150 g agurk i små tern
½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 g ristet rugbrød
Instruktion
Rygeostdressing
Rør fraiche og rygeost sammen i en skål.
Vend forårsløg, syltede agurker, salt og peber i dressingen.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.
Kartoffelsalat med asparges
Bring kartofler og vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de lige netop er møre.
Tag kartoflerne op med en hulske og kog aspargesene i kartoffelvandet ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
Fordel de lune kartofler og asparges i et stort fad. Anret de varme, halve æg på toppen og drys med agurk, ærteskud, salt og peber.
Server straks sammen med rygeostdressing og ristet rugbrød. Karolines Køkken/Arla