Ingredienser   
4 personer

Rygeostdressing
1½ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
100 g rygeost 10%
½ bundt finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
100 g syltede agurker i små tern
¼ tsk groft salt

Kartoffelsalat med asparges
800 g skrubbede små kartofler - evt. nye
1 liter vand
1 tsk groft salt
400 g skrællede hvide asparges i korte stykker
4 smilende æg i halve
50 g ærteskud eller andre spirer
150 g agurk i små tern
½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
Friskkværnet peber

Tilbehør
240 g ristet rugbrød      

Instruktion
   
Rygeostdressing
Rør fraiche og rygeost sammen i en skål.
Vend forårsløg, syltede agurker, salt og peber i dressingen.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.

Kartoffelsalat med asparges
Bring kartofler og vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de lige netop er møre.
Tag kartoflerne op med en hulske og kog aspargesene i kartoffelvandet ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte.
Fordel de lune kartofler og asparges i et stort fad. Anret de varme, halve æg på toppen og drys med agurk, ærteskud, salt og peber.

Server straks sammen med rygeostdressing og ristet rugbrød.

Karolines Køkken/Arla 

Opskrifter

Hvide asparges med brunet smør

Læs mere

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Læs mere

Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme

læs mere

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

læs mere

Grønne asparges med cremefraichedip

læs mere

Grillede grønne asparges

læs mere