Ingredienser   
4 personer
Brunet smør
75 g smør

Asparges
½ liter vand
½ tsk groft salt
300 g skrællede hele hvide asparges

Tilbehør

100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
50 g grofthakkede, ristede og smuttede mandler
1 dl dildkviste
1 dl spiselige blomster, fx blå hornvioler 

Instruktion
   
Brunet smør
Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
Når det nærmer sig, at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
Hæld straks det brunede smør i en skål, når det er færdigt, så det ikke bruner videre i gryden og bliver branket og ikke brunet.

Asparges
Bring vand tilsat salt i kog i en sauterpande.
Kog aspargesene ved svag varme og under låg i ca. 4 min.
Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Ved serveringen
Mos osten med en gaffel.
Anret de lune asparges på 4 tallerkener og hæld brunet smør på (tag også det brunede tørstof med, det smager af allermest).
Drys med smuldret ost og mandler og pynt med dild og blomster.

Karolines Køkken/Arla 

Opskrifter

Hvide asparges med brunet smør

Læs mere

Kartoffelsalat med asparges og rygeost

Læs mere

Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme

læs mere

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

læs mere

Grønne asparges med cremefraichedip

læs mere

Grillede grønne asparges

læs mere